In vizor

Laura Crișan, la intrarea în penitenciar: „Nu am avut nicio legătură cu moartea tatălui meu”

Fiica omului de afaceri Ioan Crişan, asasinat cu o bombă în Arad acum patru ani, a ajuns din nou în spatele gratiilor. Laura Crişan, aflată anterior sub control judiciar, a fost arestată preventiv, după ce instanţa supremă a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara şi sesizarea poliţiştilor IPJ Arad, care semnalau că aceasta şi-a distrus brăţara de monitorizare.

Fosta avocată Laura Crișan, în prezent Laura Dronca, a fost încarcerată în Penitenciarul Arad.

“Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Mandatul a fost emis pe numele unei femei de 44 de ani, din Arad, cercetată pentru distrugerea brățării de monitorizare electronică, pe care avea obligația să o poarte, pe toată perioada în care se afla sub măsura controlului judiciar. În urma emiterii mandatului, femeia a fost depistată în județul Vâlcea, unde a fost luată în custodie. Polițiștii arădeni au preluat-o, fiind încarcerată în Penitenciarul Arad”, a transmis, miercuri seară, IPJ Arad.

Laura Dronca (fostă Crișan) le-a declarat jurnaliştilor, înainte de fi introdusă în arest, că nu ştie de ce a fost adusă acolo şi că a avut nicio implicare în fapta care a dus la moartea tatălui ei.

“Nu am avut nimic de-a face cu ruperea acelei brăţări (..) Nu am avut nicio legătură şi nicio implicare cu fapta care a dus la moarte tatălui meu”, a ţinut să precizeze fiica lui Ioan Crişan.

Miercuri, 9 aprilie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara împotriva încheierii penale din şedinţa de cameră de consiliu, din 1 aprilie 2025, a Curţii de Apel Timişoara – Secţia Penală, în dosarul privind-o pe Laura Oana Dronca (fostă Bîlcea). “Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi, rejudecând, înlătură dispoziţiile articolului 348 din Codul de procedură penală raportat la articolul 207 cu referire la articolul 215 alineatele 1-5 din Codul de procedură penală”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei supreme. Judecătorii ICCJ au mai admis sesizarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv în cazul inculpatei Dronca (fostă Bîlcea) Laura Oana. “În baza articolului 348 din Codul de procedură penală cu referire la articolele 205, 207, 215 alin. (7) şi 223 alin. (1) lit. d) cu articolul 202 din Codul de procedură penală înlocuieşte măsura controlului judiciar cu măsura arestului preventiv privind pe inculpata Dronca (fostă Bîlcea) Laura Oana (…), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.04.2025 până la data de 08.05.2025, inclusiv. (…) Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpata Dronca (fostă Bîlcea) Laura Oana. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate”, se arată în decizia ICCJ. În acelaşi timp, instanţa supremă a respins, ca nefondate, contestaţiile celorlalţi doi inculpaţi în dosarul asasinării omului de afaceri arădean, Bulbuc Sebastian Ilie şi Horodincă Adrian Bogdan, aflaţi în arest preventiv.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pronunţată, miercuri, în cameră de consiliu, este definitivă.

IPJ Arad a informat că Laura Oana Dronca a fost depistată în judeţul Vâlcea, urmând să fie preluată de către poliţiştii arădeni pentru a fi încarcerată, conform deciziei de miercuri a instanţei supreme.

sursa: observatornews.ro