
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că:
În perioada octombrie 2024 – 08.04.2025, numiţii R.F.R., R.R.C., R.A. şi R.G., fără a fi autorizaţi şi fără a avea licenţă, au desfăşurat activităţi de pescuit pe râul Crişul Alb, în zona localităţilor Vărşand şi Pilu din judeţul Arad, în scop comercial, cantităţile de peşte obţinute comercializându-le fără a deţine documente de provenienţă.
De asemenea, cei patru inculpaţi au deţinut şi folosit, fără a fi autorizaţi, setci şi plase pentru desfăşurarea activităţilor de pescuit ilegal, activitatea infracţională fiind înlesnită de utilizarea unor bărci pneumatice.
În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile inculpaţilor şi ale altor persoane implicate în activitatea infracţională s-au descoperit şi ridicat 4 bărci penumatice folosite la activităţile de braconaj, 2 juvelnice, un ridicător, 9 setci, 2 pompe pentru bărci şi 4 vâsle, un cântar electronic şi 30 de kg de peşte.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.
Activitatea de cercetare penală s-a realizat de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Chişineu-Criş şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Chişineu-Criş, sub supravegherea şi coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, beneficiind de sprijinul informativ-operativ din partea reprezentanţilor Serviciului Operaţiuni Speciale Arad, Jandarmeriei Chişineu-Criş, A.N.P.A. – Serviciul Regional Transilvania şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar luarea măsurii preventive a controlului judiciar vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal.